Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Polityka prywatności

Produkcja w Polsce

Polskie pieczarkarstwo to zbiór działających we wszystkich regionach kraju firm intensywnie rozwijających się przez ostatnie dziesięciolecia. Współczesna działalność gospodarcza oznacza nieustanne inwestycje tak w obiekty - technologię jak również naukę. Silne ośrodki naukowe w Skierniewicach i Poznaniu dały postęp branży co pozwoliło osiągnąć pierwsze miejsce polskiego pieczarkarstwa w Europie - przed Holandią i Francją pod względem skali produkcji pieczarek. Szacuje się, iż obecnie Polska produkuje około 330 tysięcy ton pieczarek rocznie.

Istniejące do niedawna tylko dwa kierunki sprzedaży pieczarek z przeznaczeniem do przetwórstwa oraz na rynek świeży bardzo silnie ze sobą połączone zbudowały silną branżę, w której mamy możliwość zagospodarować pełen asortyment wyprodukowanych pieczarek.

Nowym kierunkiem dynamicznie się rozwijającym w ostatnich latach są Hotele, Resteuracje, Catering ( HoReCa ). To kolejne nieograniczone możliwości sprzedaży zdrowych polskich pieczarek, które znane są w całej Europie i nie tylko jako produkt o najwyższych standardach jakościowych. Polscy producenci dostarczają pełen asortyment pieczarek do najbardziej liczących się odbiorców i sieci handlowych w Europie. Nasza branża spełnia wszystkie najważniejsze wymagania potwierdzone Certyfikatami takimi jak IFS, GLOBALG.A.P/ EUREPG.A.P, ISO 22000, HACCP.

Popyt na pieczarki jest stale siłą napędową do rozwoju polskiego pieczarkarstwa, które obecnie wchodzi w kolejny etap swojego istnienia czyli merytorycznej i dobrze zorganizowanej oraz stałej promocji wartości odżywczych i prozdrowotnych pieczarek. Zapraszamy do współpracy !

Zapraszamy do współpracy !