Farsz z pieczarek, kaszy gryczanej i dodatkiem żółtego sera

Farsz z pieczarek, kaszy gryczanej i dodatkiem żółtego sera

Składniki farszu świetnie się razem komponują aby nieco związać farsz ze sobą dodaję trochę utartego sera żółtego. Taki farsz idealnie nadaję się jako nadzienie pierogów, pieczonej papryki czy cukinii a nawet do nadziewania mięsa jak np. faszerowany kurczak. Znów można rzec, że Pieczarka Ma Moc.
Autor Magdalena Wojtanowicz
Drukuj > Udostępnij >
Wybierz przepis
Danie główne

Składniki

  • ok. 2 szklani ugotowanej kaszy gryczanej
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól, pieprz ziołowy do smaku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 50 g utartego sera żółtego na drobnych oczkach

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić i pokroić – nie za drobno i nie za grubo.
  2. Cebulę obrać i drobno posiekać a następnie podsmażyć na złoto.
  3. Osobno podsmażamy pieczarki a wytrąconą wodę zlewamy - nie wylewamy bo przyda się np. do wzbogacenia smaku barszczu.
  4. Odciśnięte pieczarki dodajemy do cebulki, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
  5. Odstawiamy by przestygło. Kolejno dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną, starty żółty ser i doprawiamy tymiankiem.
  6. Całość dokładnie mieszamy i sprawdzamy czy nie potrzeba jeszcze doprawić do smaku.
  7. Gotowy farsz odstawiamy. Gotowe.

Patronat

Nasi Partnerzy

Zapraszamy do współpracy

© Copyrights 2024 PIECZARKA MA MOC | Created by Lightmoon & Idea-solution || Polityka prywatności