Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Polityka prywatności

Kotlet schabowy z pieczarkami

talerz

Kotlet schabowy z pieczarkami wychodzi chrupiący na zewnątrz, a w środku soczysty i bardzo, bardzo pyszny. Niby dodatek zwykłych pieczarek ale to one robią tu świetną robotę – Pieczarka Ma Moc i w tym daniu.

Składniki:

10 plastrów schabu

nadzienie pieczarkowe:
0,5 kg pieczarek
1 mała cebulka
sól, pieprz
½ łyżeczki tymianku

dodatkowo:
10 plasterków sera żółtego

panierka:
bułka tarta
mąka
2 jajka
olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Pieczarki oczyszczamy, kroimy i wrzucamy na patelnię. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i chwilkę razem podsmażamy a na końcu podprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia.

Plastry schabu rozbijamy w miarę cienko, oprószamy je solą i pieprzem. Na środek 5 plastrów ( pozostałe 5 będą do przykrycia ) kładziemy po plasterku sera żółtego a na niego rozkładamy równomiernie przestygnięte pieczarki. Na pieczarki kładziemy znów plasterek sera i przykrywamy plastrem schabu. Boki każdego złożonego kotleta delikatnie rozbijamy wokoło tłuczkiem  by się złączyły ze sobą.

Gotowe nadziane kotlety panierujemy – najpierw obtaczamy w mące, potem w roztrzepanych jajkach a na końcu w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron a smażąc drugą stronę – zmniejszamy nieco ogień pod patelnią i przykrywamy na chwilę pokrywką na ok 1-2 min.

Zobacz pozostałe przepisy

Lasagne z białą kiełbasą i koprem włoskim, chili i skórką z cytryny.
Ziemniaczane farszynki nadziewane farszem pieczarkowym
Pieczarkowy „pokuczaj”
Wegetariańskie kotlety z pieczarek, ziemniaków i soczewicy
Tatar z pieczarki brunatnej
Bulion z pieczonego kurczaka | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Chrupiący pstrąg z sosem romesco, tarteletką grzybową i ziołami | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Zapiekanka z pieczarkami
Beet wellington | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Pieczarka faszerowana kaczką
Pieczarkowe Wybrzeże
Kaszotto z pieczarkami oraz gołąbki z farszem warzywnym
Bliny z pastami pieczarkowymi
PIECZARKO- BURGER
Kaszubska pieczarka faszerowana rilette z dorsza, z palonym porem
Krakers z pieczarką
Wytrawne kaczuszki z pieczarkami
Spaghetti ze szpinakowym pesto, pieczarkami i cukinią
Stek z pieczarkami, z makaronem w sosie porowo-serowym
Koktajl pieczarkowy z nutą natki pietruszki
Szakszuka z pieczarkami i cukinią
Żurek z pieczarkami
Pieczarkowa pizza
Domowe marynowane pieczarki
Risotto z pieczarkami i parmezanem. Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Galareta drobiowa z dodatkiem pieczarek
Krokiety ze słodkiej kapusty z pieczarkami
Polędwiczka a la Wellington
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym z puree ziemniaczanym (ok. 90 min.) Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Kotlety siekane z pieczarkami wg. przepisu KGW w Wielichowie
Fusili z pieczarkami i cukinią (ok 30 min.) Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Sandacz duszony z pieczarkami i winem (ok 50 min.) Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Kulebiak z łososiem, młodą kapustą i pieczarkami (ok 50 min.) Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Krem pieczarkowy
Zupa gulaszowa z pieczarkami wg. KGW w Gradowicach
"Pieczarkowa niespodzianka" wg KGW w Śniatach
Mielone z pieczarek - wg. KGW Wilkowo Polskie
Pieczarkowe uszka na jajecznym cieście - Przepis Magdaleny Wojtanowicz
Przepis na sos z pieczarek portobello - przepis Kamili Dumki
Pieczarkowa potrawka z kurczaka - Przepis Magdaleny Wojtanowicz
Stir fry z pieczarkami i tofu, z makaronem ryżowym i fistaszkami - przepis Grzegorza Łapanowskiego
Soczyste mielone z pieczarkami - przepis Magdaleny Wojtanowicz
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami - przepis Magdaleny Wojtanowicz
Zapiekanki z pieczarkami ze szczypiorkiem
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
Schab duszony z pieczarkami
Pieczarkowe Spaghetti Bolognese
Pieczarkowe Spaghetti
Szybkie gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek
Pierogi z pieczarkami
Farsz z pieczarek, kaszy gryczanej i dodatkiem żółtego sera
Łazanki z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek i koperku
Proziakowe zapiekanki
Najlepsza domowa pizza
Kotlety ryżowo–szczypiorkowe z sosem pieczarkowym
Pieczarkowy krupnik
Pieczarkowa fasolka po bretońsku
Schabowe roladki z pieczarkami zawinięte w boczek
Kotlet schabowy z pieczarkami
Warzywny pasztet z młodej cukinii i marchewki z dodatkiem pieczarek oraz świeżej bazylii
Siekane kotlety z pieczarkami, serem i młodą cukinią
Mielone z cukinią, pieczarkami oraz dodatkiem płatków owsianych
Śledzie w sosie tatarskim z marynowanymi pieczarkami
Zupa pieczarkowo-cebulowa - przepis Grzegorza Łapanowskiego