Składniki :
Sposób Wykonania:
Kurczaka umyć i osuszyć, usunąć błonki. Pokroić na cienkie paski i posiekać (połowę filetów można zmielić przez maszynkę ). Utarte na tarce pieczarki podsmażyć na niewielkiej ilości masła-do miękkości. Cebulkę pokroić i zeszklic na niewielkiej ilości masła. Paprykę również pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle aż zmięknie. W dużej misce połączyć kurczaka, pieczarki, cebulę i paprykę. Dodać żółty starty na tarce ser. Następnie ubić 2 jajka i dodać również mąkę i majonez. Całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Ciasto kotletowe wymieszać, uformować kotleciki które należy piec na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety wykładać na półmisek wyłożony ręcznikiem papierowym, by je osuszyć z tłuszczu. Podawać do obiadu, kolacji z ziemniakami, ryżem, surówką. Można też podawać jako przystawkę na zimno. Smacznego!