Krem pieczarkowy

Krem pieczarkowy

Aksamitny i aromatyczny krem pieczarkowy to idealna propozycja na rozgrzewający posiłek. Delikatna konsystencja i głęboki smak pieczarek sprawiają, że zupa doskonale komponuje się z chrupiącymi grzankami lub świeżymi ziołami. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie wyjątkowo smaczny!
Drukuj > Udostępnij >
Wybierz przepis
Danie główne

Składniki

  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 por – biała część
  • 1 seler
  • Tłuszcz do smażenia
  • 1 śmietana słodka
  • 4 żółtka
  • 6 szkl rosołu z warzyw I mięsa
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę I drobno pokrojone pieczarki.
  2. Do przygotowanego rosołu wrzucić marchew, pietruszkę , por I seler oraz przyprawy.
  3. Tak przygotowany rosół gotować około 20 min.
  4. Następnie dodać do niego cebulę I pieczarki.
  5. Całość zmiksować I zaciągnąć śmietaną z żółtkami (już nie gotować)
  6. Krem podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Patronat

Nasi Partnerzy

Zapraszamy do współpracy

© Copyrights 2024 PIECZARKA MA MOC | Created by Lightmoon & Idea-solution || Polityka prywatności