Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Polityka prywatności

Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem

talerz
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
Naleśniki lubimy pod każdą postacią. Dziś z pieczarkami i serem żółtym. Pomysł na szybki
i prosty obiad :)
 
Składniki:
50 g masła
600 g mleka
250 g mąki pszennej
4 jajka
600 g pieczarek
1 średnia cebula
200 g sera żółtego
oliwa
sól
pieprz
Ciasto na naleśniki (10 szt.)

Przygotowanie:
Masło roztapiamy i studzimy. Dodajemy mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli, całość miksujemy. Ciasto
powinno mieć konsystencję płynnej śmietany. Jeżeli okaże się zbyt gęste, dodajemy więcej mleka.
Gotowe ciasto odstawiamy na 30 minut.
Na patelnię wylewamy niewielką ilość oliwy i rozgrzewamy na średniej mocy palnika. Chochlą
odmierzamy porcję na naleśnika. Równomiernie wylewamy na patelnię, tak by masa pokryła całą jej
powierzchnię. Kiedy ciasto z wierzu się zetnie naleśnika odwracamy na drugą stronę. W ten sposób
smażymy wszystkie naleśniki. Naleśniki powinny być cienkie.
 
Farsz pieczarkowy:

Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy w kostkę, mniejsze w talarki. Nagrzewamy patelnię i
wlewamy oliwę. Cebulę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone
pieczarki. Dodajemy pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu.Pieczarki smażymy bez przykrycia, do
momentu aż grzyby zmienią kolor na lekko brązowy a nadmiar płynu odparuje. Gotowy farsz
przekładamy do innego naczynia, studzimy.
Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Zawijanie naleśników:
Środek każdego naleśnika posypujemy startym serem i kładziemy około dwie/trzy łyżki farszu, zawijamy
w rulonik. Takie naleśniki są już gotowe do zjedzenia.
Smacznego :)

Zobacz pozostałe przepisy

Zupa rybna z pieczarkami i koprem włoskim
Risotto Pieczarkowe – ziołowo-kremowe ze złocistymi pieczarkami
Roladka z aromatyczną pieczarką, sosem z suszonej śliwki, puree z marchewki, pierożkami z kaszą gryczaną i pieczarkami
Pieczarkowy creme brulee z konfitowanymi boczniakami i sosem bazyliowym
Lasagne z białą kiełbasą i koprem włoskim, chili i skórką z cytryny.
Ziemniaczane farszynki nadziewane farszem pieczarkowym
Pieczarkowy „pokuczaj”
Wegetariańskie kotlety z pieczarek, ziemniaków i soczewicy
Tatar z pieczarki brunatnej
Bulion z pieczonego kurczaka | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Chrupiący pstrąg z sosem romesco, tarteletką grzybową i ziołami | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Zapiekanka z pieczarkami
Beet wellington | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Pieczarka faszerowana kaczką
Pieczarkowe Wybrzeże
Kaszotto z pieczarkami oraz gołąbki z farszem warzywnym
Bliny z pastami pieczarkowymi
PIECZARKO- BURGER
Kaszubska pieczarka faszerowana rilette z dorsza, z palonym porem
Krakers z pieczarką
Wytrawne kaczuszki z pieczarkami
Koktajl pieczarkowy z nutą natki pietruszki
Pieczarkowa pizza
Domowe marynowane pieczarki
Risotto z pieczarkami i parmezanem. Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Galareta drobiowa z dodatkiem pieczarek
Krokiety ze słodkiej kapusty z pieczarkami
Spaghetti ze szpinakowym pesto, pieczarkami i cukinią
Polędwiczka a la Wellington
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym z puree ziemniaczanym (ok. 90 min.) Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Kotlety siekane z pieczarkami wg. przepisu KGW w Wielichowie
Fusili z pieczarkami i cukinią (ok 30 min.) Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Sandacz duszony z pieczarkami i winem (ok 50 min.) Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Kulebiak z łososiem, młodą kapustą i pieczarkami (ok 50 min.) Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Krem pieczarkowy
Zupa gulaszowa z pieczarkami wg. KGW w Gradowicach
"Pieczarkowa niespodzianka" wg KGW w Śniatach
Mielone z pieczarek - wg. KGW Wilkowo Polskie
Pieczarkowe uszka na jajecznym cieście - Przepis Magdaleny Wojtanowicz
Przepis na sos z pieczarek portobello - przepis Kamili Dumki
Pieczarkowa potrawka z kurczaka - Przepis Magdaleny Wojtanowicz
Stir fry z pieczarkami i tofu, z makaronem ryżowym i fistaszkami - przepis Grzegorza Łapanowskiego
Soczyste mielone z pieczarkami - przepis Magdaleny Wojtanowicz
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami - przepis Magdaleny Wojtanowicz
Zapiekanki z pieczarkami ze szczypiorkiem
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
Schab duszony z pieczarkami
Pieczarkowe Spaghetti Bolognese
Pieczarkowe Spaghetti
Szybkie gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek
Pierogi z pieczarkami
Farsz z pieczarek, kaszy gryczanej i dodatkiem żółtego sera
Łazanki z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek i koperku
Proziakowe zapiekanki
Najlepsza domowa pizza
Kotlety ryżowo–szczypiorkowe z sosem pieczarkowym
Pieczarkowy krupnik
Pieczarkowa fasolka po bretońsku
Schabowe roladki z pieczarkami zawinięte w boczek
Kotlet schabowy z pieczarkami
Warzywny pasztet z młodej cukinii i marchewki z dodatkiem pieczarek oraz świeżej bazylii
Szakszuka z pieczarkami i cukinią
Żurek z pieczarkami
Siekane kotlety z pieczarkami, serem i młodą cukinią
Mielone z cukinią, pieczarkami oraz dodatkiem płatków owsianych
Śledzie w sosie tatarskim z marynowanymi pieczarkami
Zupa pieczarkowo-cebulowa - przepis Grzegorza Łapanowskiego
Stek z pieczarkami, z makaronem w sosie porowo-serowym