Wybierz przepis
Danie główne
Dodatkowo
Składniki
- 400 g schabu bez kości
- 400 g pieczarek (w całości)
- 2 małe cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryka
- 150 g groszku mrożonego
- 2 marchewki
- 40 ml oleju
- 300 ml sosu sojowego
- 30 g miodu
- 400 g makaronu ryżowego
- Sól, pieprz
Przygotowanie
- Mięso pokroić w cienkie paski zamarynować sosem sojowym.
- Cebule pokroić w piórka, czosnek w cienkie paski i podsmażyć na złocisty kolor.
- Paprykę pokroić w cienkie paski i dodać do cebuli następnie dodajemy połowę pieczarki oraz marchew pokrojoną w julienne, na koniec dodajmy groszek .
- Następnie podsmażamy mięso , które dodajmy później do warzyw.
- Drugą polowe pieczarek podajemy w glazur z bazie sosu sojowego i miodu wszystkie składnikiłączymy na jednej patelni i podsmażamy.
Składniki
- Natka pietruszki
Przygotowanie
- Ugotowany makaron układamy w naczyniu i podajemy dodatkiem warzyw, pieczarek i mięso.
- Na koniec dekorujemy natką pietruszki.
Pieczarka nie jest doceniana na polskim stole, ale mamy nadzieje, że nasza potrawa, która jest łatwa w przygotowaniu przekona młodych ludzi do jej jedzenia.