Wybierz przepis
Danie główne
Składniki
- 3 pieczarki portobello
- 2 dojrzałe pomidory
- 10 dag mozzarelli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Szczypta suszonego rozmarynu
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- Łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie
- Sparz pomidory, obierz ze skóry, pokrój w kostkę i wymieszaj z pokruszoną mozzarellą.
- Dodaj pół łyżeczki oliwy, rozmaryn, sól, pieprz i rozgnieciony czosnek - wymieszaj wszystko razem.
- Umyj pieczarki, odetnij trzony i delikatnie usuń blaszki.
- Zmieszaj pół łyżeczki oliwy, sos sojowy i sok z cytryny. Posmaruj pieczarki tą mieszanką.
- Grilluj pieczarki przez około 5 minut z każdej strony, nałóż farsz pomidorowo-serowy.
- Grilluj jeszcze kilka minut, aż mozzarella się rozpuści. Posyp natką pietruszki.
Podawaj jako przystawkę lub dodatek do mięs z grilla. Idealne na letnie wieczory! 🌞🍽️

