Siekane kotlety z pieczarkami, serem i młodą cukinią. To pomysł na smaczne, soczyste i kusząco pachnące kotleciki, które robi się naprawdę bardzo łatwo. Cukinia oraz pieczarki wpływają na soczystość kotlecików, a pieczarki podkreśliły dodatkowo walory smakowe. Pieczarka Ma Moc. Kilka składników które naprawdę świetnie ze sobą pasują.
Potrzebujemy:
Przygotowanie:
Do miski wrzucamy pokrojonego fileta w małą kostkę a następnie posypujemy przyprawą gyros. Mieszamy i zostawiamy tak na 10–15 min. by mięso się zamarynowało w przyprawie. Między czasie oczyszczamy i kroimy pieczarki a także myjemy i kroimy w małą kostkę cukinie wraz ze skórką. Pokrojone pieczarki i cukinie wrzucamy do mięsa, dodajemy sól, pieprz do smaku, posiekane listki świeżej bazylii a także wbijamy jajka. Całość dokładnie mieszamy a na końcu dodajemy mąkę i ponownie mieszamy. Nakładamy łyżką gotową masę na patelnię i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju – tak by w niej nie pływały.