Spaghetti ze szpinakowym pesto, pieczarkami i cukinią

Spaghetti ze szpinakowym pesto, pieczarkami i cukinią

To prosty pomysł na pyszny i szybki obiad. Niewiele składników a znów mamy wspaniałe i proste danie.   
Autor Magdalena Wojtanowicz
Drukuj > Udostępnij >
Wybierz przepis
Danie główne

Składniki

  • makaron spaghetti
  • 200 – 300g pieczarek
  • 2 - 3 łyżki szpinakowego pesto
  • 1 mała –młoda cukinia
  • sól, pieprz
  • garść świeżej bazylii
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • trochę utartego sera żółtego do dekoracji 

Przygotowanie

  1. Makaron spaghetti gotujemy al’dente.
  2. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy podsmażamy pokrojone pieczarki z utarta na dużych oczkach cukinią oraz szpinakowym pesto.
  3. Dodajemy po chwili posiekaną świeżą bazylię, doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie dodajemy 2-3 łyżki wody z gotowanego makaronu i dokładnie mieszamy.
  4. Na samym końcu dodajemy odcedzony makaron spaghetti i całość dokładnie mieszamy.
  5. Gotowe danie nakładamy na talerz, posypujemy utartym serem i dekorujemy kilkoma listkami świeżej bazylii.

 

Patronat

Nasi Partnerzy

Zapraszamy do współpracy

© Copyrights 2024 PIECZARKA MA MOC | Created by Lightmoon & Idea-solution || Polityka prywatności