Wybierz przepis
Danie główne
Składniki
- makaron spaghetti
- 200 – 300g pieczarek
- 2 - 3 łyżki szpinakowego pesto
- 1 mała –młoda cukinia
- sól, pieprz
- garść świeżej bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- trochę utartego sera żółtego do dekoracji
Przygotowanie
- Makaron spaghetti gotujemy al’dente.
- Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy podsmażamy pokrojone pieczarki z utarta na dużych oczkach cukinią oraz szpinakowym pesto.
- Dodajemy po chwili posiekaną świeżą bazylię, doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie dodajemy 2-3 łyżki wody z gotowanego makaronu i dokładnie mieszamy.
- Na samym końcu dodajemy odcedzony makaron spaghetti i całość dokładnie mieszamy.
- Gotowe danie nakładamy na talerz, posypujemy utartym serem i dekorujemy kilkoma listkami świeżej bazylii.