Zupa gulaszowa z pieczarkami

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Przepis został opracowany przez Koło Gospodyń Wiejskich z Gradowic.
Autor KGW z Gradowic
Drukuj > Udostępnij >
Wybierz przepis
Zupa

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 kg ziemniaków
  • 0,5 kg cebuli
  • 0,5 kg papryki czerwonej i żółtej
  • 0,5 litra koncentratu pomidorowego
  • 1 sos słodko -kwaśny
  • 0,5 kostki margaryny zwykłej
  • Przyprawy : majeranek ,pieprz, warzywko, papryka słodka, curry ,maggi

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na margarynie, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki pokrojone w talarki.
  2. Dusimy na wolnym ogniu, dodając przecier pomidorowy i przyprawy według smaku.
  3. Gdy wszystko będzie miękkie, zalewamy bulionem i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
  4. Na koniec dodajemy sos słodko-kwaśny. Smacznego!
Obejrzyj film z procesu przygotowania

Patronat

Nasi Partnerzy

Zapraszamy do współpracy

© Copyrights 2024 PIECZARKA MA MOC | Created by Lightmoon & Idea-solution || Polityka prywatności