Wybierz przepis
Zupa
Składniki
- 1 kg karkówki
- 0,5 kg pieczarek
- 1 kg ziemniaków
- 0,5 kg cebuli
- 0,5 kg papryki czerwonej i żółtej
- 0,5 litra koncentratu pomidorowego
- 1 sos słodko -kwaśny
- 0,5 kostki margaryny zwykłej
- Przyprawy : majeranek ,pieprz, warzywko, papryka słodka, curry ,maggi
Przygotowanie
- Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na margarynie, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki pokrojone w talarki.
- Dusimy na wolnym ogniu, dodając przecier pomidorowy i przyprawy według smaku.
- Gdy wszystko będzie miękkie, zalewamy bulionem i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Na koniec dodajemy sos słodko-kwaśny. Smacznego!

