Wybierz przepis
Danie główne
Składniki
- ½ op makaronu fusili najlepiej al. bronzo
- 2 łyżki oliwy
- Łyżka masła
- 1 szalotka – pokrojona w kostkę
- 1 mała cukinia
- Garść pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- Łyżka świeżego tymianku
- Skórka otarta z 1 cytryny
- 4 pieczarki
- 4 łyżki parmezanu
(Skiładniki na 2 porcje)
Przygotowanie
- Makaron ugotuj al dente.
- Na oliwie z masłem przesmaż szalotkę, dodaj czosnek, pieczarki i cukinie pokrojone w kostkę, podduś chwilę.
- Dodaj tymianek, pomidorki i skórkę z cytryny, ugotowany makaron i odrobinę wody z gotowania makaronu.
- Podduś jeszcze moment dodaj połowę parmezanu i podawaj.
- Najlepiej z dodatkową porcją parmezanu i świeżo mielonym pieprzem.
(Czas przygotowania potrawy ok 30 min.)