Fusili z pieczarkami i cukinią

Fusili z pieczarkami i cukinią

Szybkie i aromatyczne danie z makaronem, pieczarkami, cukinią i pomidorkami, doprawione tymiankiem i skórką cytrynową. Całość dopełnia starty parmezan, tworząc lekki i pyszny posiłek w 30 minut!
Autor Grzegorz Łapanowski
Drukuj > Udostępnij >
Wybierz przepis
Danie główne

Składniki

  • ½ op makaronu fusili najlepiej al. bronzo
  • 2 łyżki oliwy
  • Łyżka masła
  • 1 szalotka – pokrojona w kostkę
  • 1 mała cukinia
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • Łyżka świeżego tymianku
  • Skórka otarta z 1 cytryny
  • 4 pieczarki
  • 4 łyżki parmezanu

 

(Skiładniki na 2 porcje)

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Na oliwie z masłem przesmaż szalotkę, dodaj czosnek, pieczarki i cukinie pokrojone  w kostkę, podduś chwilę.
  3. Dodaj tymianek, pomidorki i skórkę z cytryny, ugotowany makaron i odrobinę wody z gotowania makaronu.
  4. Podduś jeszcze moment dodaj połowę parmezanu i podawaj.
  5. Najlepiej z dodatkową porcją parmezanu i świeżo mielonym pieprzem.

 

(Czas przygotowania potrawy ok 30 min.)

Obejrzyj film z procesu przygotowania

Patronat

Nasi Partnerzy

Zapraszamy do współpracy

© Copyrights 2024 PIECZARKA MA MOC | Created by Lightmoon & Idea-solution || Polityka prywatności