Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Polityka prywatności

Soczyste mielone z pieczarkami - przepis Magdaleny Wojtanowicz

talerz
Duszone soczyste mielone nadziane pieczarkami. To pomysł na pyszną wersję mielonych na obiad, a składniki na jego przygotowanie są ogólnodostępne dla każdego. Dodatek pieczarek w środku świetnie współgra i wyśmienicie smakuje.
Pieczarka Ma Moc i wspaniale uzupełnia danie. 

Potrzebujemy:
1 kg mielonego mięsa wieprzowego ( łopatka - karkówka )
sól, pieprz do smaku
1 łyżka sosu sojowego
1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
1/2 płaskiej łyżeczki cząbru
3-4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
szczypta chili
1 mała cebulka - drobno posiekana
2 jajka klasa "L"
1- 2 łyżki oleju do podsmażenia
nadzienie pieczarkowe:
1 kg pieczarek
1/2 płaskiej łyżeczki tymianku
szczypta soli i pieprzu
Do miski dajemy wszystkie składniki na mielone i dokładnie wyrabiamy całą masę. Po wyrobieniu odstawiamy.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy. Pokrojone wrzucamy na patelnię i podsmażamy z jednej strony a po chwili odwracamy i doprawiamy tymiankiem i szczyptą soli i pieprzu. Po chwili mieszamy i odparowujemy wytrąconą wodę. Odstawiamy by przestygły.
Nabieramy zwilżonymi dłońmi na dłoń mięso tworząc płaski placuszek a na środek nakładamy po łyżce przestygniętych pieczarek. Zlepiamy i tworzymy zgrabny kotlecik. Tak postępujemy z pozostałym mięsem i pieczarkowym nadzieniem.
Gotowe kotleciki podsmażamy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju z jednej strony a potem z drugiej aż się zarumienią, na koniec zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy jakieś 5-6 minut.
Mielone podałam z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem oraz surówką z sałaty lodowej, rukoli oraz paseczków "JULIENNE" z surowej marchewki i surowego buraka, polane dresingiem.

Smacznego! 

Zobacz pozostałe przepisy

Babka ziemniaczana z pieczarkami volute grzybowe i zimowe warzywa
Aranchini z pieczarkami i skórką z cytryny
Zupa rybna z pieczarkami i koprem włoskim
Gofr pieczarkowy z pastą cebulowo-pokrzywową
Risotto Pieczarkowe – ziołowo-kremowe ze złocistymi pieczarkami
Tartaletka z farszem pieczarkowo - indykowym z musem z zielonego groszku i puree z dyni
Roladka z aromatyczną pieczarką, sosem z suszonej śliwki, puree z marchewki, pierożkami z kaszą gryczaną i pieczarkami
Pieczarkowy creme brulee z konfitowanymi boczniakami i sosem bazyliowym
Lasagne z białą kiełbasą i koprem włoskim, chili i skórką z cytryny.
Ziemniaczane farszynki nadziewane farszem pieczarkowym
Pieczarkowy „pokuczaj”
Wegetariańskie kotlety z pieczarek, ziemniaków i soczewicy
Tatar z pieczarki brunatnej
Bulion z pieczonego kurczaka | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Chrupiący pstrąg z sosem romesco, tarteletką grzybową i ziołami | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Zapiekanka z pieczarkami
Beet wellington | Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Pieczarka faszerowana kaczką
Pieczarkowe Wybrzeże
Kaszotto z pieczarkami oraz gołąbki z farszem warzywnym
Bliny z pastami pieczarkowymi
PIECZARKO- BURGER
Kaszubska pieczarka faszerowana rilette z dorsza, z palonym porem
Krakers z pieczarką
Wytrawne kaczuszki z pieczarkami
Koktajl pieczarkowy z nutą natki pietruszki
Pieczarkowa pizza
Domowe marynowane pieczarki
Risotto z pieczarkami i parmezanem. Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Galareta drobiowa z dodatkiem pieczarek
Krokiety ze słodkiej kapusty z pieczarkami
Spaghetti ze szpinakowym pesto, pieczarkami i cukinią
Polędwiczka a la Wellington
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym z puree ziemniaczanym (ok. 90 min.) Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Kotlety siekane z pieczarkami wg. przepisu KGW w Wielichowie
Fusili z pieczarkami i cukinią (ok 30 min.) Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Sandacz duszony z pieczarkami i winem (ok 50 min.) Przepis autorstwa Grzegorza Łapanowskiego
Kulebiak z łososiem, młodą kapustą i pieczarkami (ok 50 min.) Przepis Grzegorza Łapanowskiego
Krem pieczarkowy
Zupa gulaszowa z pieczarkami wg. KGW w Gradowicach
"Pieczarkowa niespodzianka" wg KGW w Śniatach
Mielone z pieczarek - wg. KGW Wilkowo Polskie
Pieczarkowe uszka na jajecznym cieście - Przepis Magdaleny Wojtanowicz
Przepis na sos z pieczarek portobello - przepis Kamili Dumki
Pieczarkowa potrawka z kurczaka - Przepis Magdaleny Wojtanowicz
Stir fry z pieczarkami i tofu, z makaronem ryżowym i fistaszkami - przepis Grzegorza Łapanowskiego
Soczyste mielone z pieczarkami - przepis Magdaleny Wojtanowicz
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami - przepis Magdaleny Wojtanowicz
Zapiekanki z pieczarkami ze szczypiorkiem
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
Schab duszony z pieczarkami
Pieczarkowe Spaghetti Bolognese
Pieczarkowe Spaghetti
Szybkie gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek
Pierogi z pieczarkami
Farsz z pieczarek, kaszy gryczanej i dodatkiem żółtego sera
Łazanki z młodej kapusty z dodatkiem pieczarek i koperku
Proziakowe zapiekanki
Najlepsza domowa pizza
Kotlety ryżowo–szczypiorkowe z sosem pieczarkowym
Pieczarkowy krupnik
Pieczarkowa fasolka po bretońsku
Schabowe roladki z pieczarkami zawinięte w boczek
Kotlet schabowy z pieczarkami
Warzywny pasztet z młodej cukinii i marchewki z dodatkiem pieczarek oraz świeżej bazylii
Szakszuka z pieczarkami i cukinią
Żurek z pieczarkami
Siekane kotlety z pieczarkami, serem i młodą cukinią
Mielone z cukinią, pieczarkami oraz dodatkiem płatków owsianych
Śledzie w sosie tatarskim z marynowanymi pieczarkami
Zupa pieczarkowo-cebulowa - przepis Grzegorza Łapanowskiego
Stek z pieczarkami, z makaronem w sosie porowo-serowym