Pieczarkowe Spaghetti Bolognese

Pieczarkowe Spaghetti Bolognese

Pieczarkowe Spaghetti Bolognese to prosty pomysł na szybki i pyszny obiad z dodatkiem pieczarek które świetnie do tego dania pasują i urozmaicają jego smak. Znów Pieczarka Ma Moc i urozmaica nam danie.    
Autor Magdalena Wojtanowicz
Drukuj > Udostępnij >
Wybierz przepis
Danie główne

Składniki

  • makaron spaghetti
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 500 g mielonego mięsa
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 250 g pieczarek
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • tymianek
  • oregano
  •  posiekany szczypiorek

Przygotowanie

  1. Na patelni z niewielką ilością oleju podsmażamy drobno posiekaną w kosteczkę cebulę oraz czosnek.
  2. Po chwili dodaj mięso i rozdrabniaj je np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne grudki.
  3. Do mięsa dodaj oczyszczone i pokrojone pieczarki, zioła oraz koncentrat.
  4. Całość podgrzewaj przez chwilę, dodaj passatę pomidorową i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia.
  5. Makaron ugotuj al’dente, nałóż na talerz i polej gotowym sosem. 
  6. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.

Patronat

Nasi Partnerzy

Zapraszamy do współpracy

© Copyrights 2024 PIECZARKA MA MOC | Created by Lightmoon & Idea-solution || Polityka prywatności