Wybierz przepis
Danie główne
Składniki
- makaron spaghetti
- 500 ml passaty pomidorowej
- 500 g mielonego mięsa
- 1 średniej wielkości cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- sól, pieprz
- tymianek
- oregano
-
posiekany szczypiorek
Przygotowanie
- Na patelni z niewielką ilością oleju podsmażamy drobno posiekaną w kosteczkę cebulę oraz czosnek.
- Po chwili dodaj mięso i rozdrabniaj je np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne grudki.
- Do mięsa dodaj oczyszczone i pokrojone pieczarki, zioła oraz koncentrat.
- Całość podgrzewaj przez chwilę, dodaj passatę pomidorową i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia.
- Makaron ugotuj al’dente, nałóż na talerz i polej gotowym sosem.
- Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.

