Galareta drobiowa z dodatkiem pieczarek.
To pyszna propozycja na fajną przystawkę oraz pomysł na wykorzystanie pozostałości niedzielnego rosołu wraz z mięsem i warzywami. Całość wzbogacona dodatkiem pieczarek, które fajnie wyglądają w daniu i wzbogacają jego smak.
Potrzebujemy:
Przygotowanie:
Do każdego z pojemniczków / miseczek itp, dajemy pokrojoną marchewkę, pokrojone pieczarki, poskubane mięsko, groszek oraz kukurydzę. Rosół przecedzamy przez sitko to garnka i stawiamy na ogień do momentu aż zacznie się gotować. Wsypujemy żelatynę ( ilość żelatyny zależy od ilości rosołu jaką mamy - na opakowaniu zawsze są podane proporcje ) i dokładnie mieszamy. Gdy żelatyna się dobrze rozpuści to zalewamy przygotowane miseczki. Odstawiamy by przestygły i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia.