Wybierz przepis
Danie główne
Składniki
- pozostałość rosołu z poprzedniego dnia
- pozostałość warzyw i mięska z rosołu
- żelatyna wieprzowa
- ½ puszki zielonego groszku konserwowego
- ½ puszki kukurydzy konserwowej
- 1 słoiczek pieczarek marynowanych lub kilka świeżych pieczarek ale wcześniej podgotowanych ewentualnie zielony dodatek
- posiekany koperek czy natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
- Do każdego z pojemniczków / miseczek itp, dajemy pokrojoną marchewkę, pokrojone pieczarki, poskubane mięsko, groszek oraz kukurydzę.
- Rosół przecedzamy przez sitko to garnka i stawiamy na ogień do momentu aż zacznie się gotować.
- Wsypujemy żelatynę ( ilość żelatyny zależy od ilości rosołu jaką mamy - na opakowaniu zawsze są podane proporcje ) i dokładnie mieszamy.
- Gdy żelatyna się dobrze rozpuści to zalewamy przygotowane miseczki.
- Odstawiamy by przestygły i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia.